Portakal Dokulu Epoksi

Portakal Dokulu Epoksi

Portakal Dokulu Epoksi Zemin Kaplama

Portakal dokulu epoksi zemin kaplama son dönemlerin en çok tercih edilen uygulamaları arasında yer almaktadır. Kaygan zeminlerin daha emniyetli ve güvenli olmasını sağlayan uygulama aynı zamanda daha estetik bir görünüm ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Temizlemesi kolay olan ve birçok renk seçeneği barındıran portakal dokulu zemin kaplama birçok alanda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Portakal dokulu epoksi zemin kaplama aşınma gibi durumlara karşı son derece dayanıklı olup beton koruyuculuğu özelliği ile uzun süreli kullanıma sahiptir. Zemin betonun durumuna göre uygulama kalınlığı da belirleyici olmaktadır. Portakal dokulu kaplamaların fiyatı oldukça ekonomik olup bütçe dostu olarak tercih edilmektedir. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan uygulama ince ve orta kalınlıkta kullanılabilmektedir.

Portakal Dokulu Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Portakal dokulu epoksi kaplamalar spor salonları, geniş hacimli iş alanları, okullar, kamu alanları ve fabrikalar gibi alanlarda son zamanlarda oldukça tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır. İnsan gücünün aktif olarak kullanıldığı alanlarda için oldukça güvenli olan bu uygulama m2 farkı olmaksızın hemen her alanda rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Portakal dokulu epoksi zemin kaplama portakal kabuğu desenine sahip olup desenli kaplama tercih edecek olanların ilgi alanına giren kaplama çeşitlerinden biridir. Bu kaplama şekli sadece zeminlerle sınırlı kalmayıp tüm kaplamalı yüzeylerden uygulanabilmektedir. Kaplamanın kaymayı önleyici yapıya sahip olması onun güvenlik unsuru olarak daha fazla ön plana çıkmasını sağlamaktadır.

Portakal Dokulu Epoksi Zemin Kaplama Özellikleri

Portakal dokulu epoksi kaplamalar belli başlı özellikleri bünyesinde barındırmaktadır.

  • Dayanıklı bir yapıya sahiptir.
  • Zemin temizli son derece kolaydır.
  • Kaymaz yüzeydir.
  • Yüksek parlaklığa sahiptir.
  • Kimyasallara karşı dirençlidir.
  • 24 saatte kuruyabilmektedir.
  • Aşınmaya karşı dayanıklıdır.
  • Uzun ömürlüdür.
  • Çeşitli renk seçeneklerini barındırmaktadır.
  • Antibakteriyel olması sebebi ile gıda üretim sektöründe de kullanılmaktadır.

Portakal Dokulu Epoksi Kaplama Fiyatı

Portakal dokulu epoksi kaplamalar farklı unsurlara göre fiyatlandırılmaktadır. Bu unsurların başında zemin kaplama kullanım alanının büyüklüğü gelmektedir. Uygulamanın fiyatı m2 olarak hesaplanmaktadır. Fiyatlandırma uygulama yapılacak alanın metrekaresine göre değişmektedir. Fiyatının yanında kaplamanın kalitesi de yapılan uygulamadan alınan verimde daha fazla etkili olmaktadır.

Özel olarak tasarlanan portakal dokulu epoksi zemin kaplama kimyasallara karşı dirençli ve dayanıklı olması sebebi ile uzun süreli kullanıma sahiptir. Hastaneler başta olmak üzere birçok kişinin aktif olarak hareket ettiği alanlar bu uygulamanın en çok tercih edildiği alanlar arasında yer almaktadır. Kaplamanın sahip olduğu kaymaz özelliği depo alanlarında güvenliği arttıracağından bu alanlarda da sıklıkla kullanılabilmektedir.

Portakal Dokulu Epoksi Zemin Kaplama Uygulaması

Portakal dokulu zemin kaplama işlemi yapılırken uygulamanın prosedürlere uygun bir şekilde yapılması çalışmadan daha fazla verim almayı sağlayacaktır. Bu nedenle ilk olarak zemin kaplama yapılacak olan alana göre renk tercihinde bulunulması gerekmektedir. Bu uygulamanın amacına uygun bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır.

Uygulama yapılacak olan yüzeyin beton parçaları, kir ve yağ gibi atıklardan temizlenmesi gerekir. Astardan önce zeminin taşlanması ve temizleme işleminin ardından astarın kuruması beklenmelidir. Kuruyan astar zımpara yapılıp ara kat uygulanarak tekrar kurumaya bırakılmalıdır. Bu işlemlerin yapılması ile birlikte sorunsuz bir epoksi zemin kaplama işlemi uygulanmış olacaktır.

Epoksi, ilgi alanına girdiği ve uygulandığı hemen her alanda daha dirençli ve dayanıklı bir yapı oluşturmaktadır. Portakal dokulu zemin kaplamalarında da epoksi zemin kaplaması uygulanması zeminin aşınma, kimyasallar gibi durumlara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlayacaktır. Kaplamanın antibakteriyel olması herhangi bir yan etki durumunun söz konusu olmamasını sağlayacaktır.

Portakal dokulu epoksi zemin kaplama son derece dayanıklı malzemelerden üretilmekte olup bu bakımdan hijyeniktir. Uzun yıllar kullanıma uygun olan bu uygulama ile hem maliyetten tasarruf edilmiş olacak hem de şık ve estetik bir görünüm elde edilecektir. Günümüzde bu uygulamaya olan talep her geçen gün artmaktadır.

 

03.10.2024
89
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Ahmet Yılmaz
Ahmet Yılmaz
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1