Multilayer Zemin Kaplama

Multilayer Zemin Kaplama

Multilayer Epoksi Zemin Kaplama

Multilayer epoksi zemin kaplama daha çok orta ve ağır yük trafiğinin olduğu zeminlerde çok katmanlı olarak uygulanan zemin kaplama işlemidir. Endüstriyel tesislerde kimyasal dayanımı ve mekanik mukavemeti sebebiyle tercih edilen kaplama toz tutmayan ve kolay temizlenen bir yüzey meydana getirmektedir. Bu uygulamanın en büyük avantajlarından biri ekonomik olmasıdır.

Trafiğin yoğun olarak yaşandığı alanlarda kaplamalar çok kısa bir süre içerisinde etkinliğini yitirip yıpranmaktadır. Oluşan bu durum olumsuzluk oluşturduğu gibi istenmeyen görüntülerin de ortaya çıkabilmesine neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda dayanıklı ve uzun ömürlü olan kaplamalar daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Her kaplama işleminde olduğu gibi multilayer epoksi zemin kaplama işleminin de başarı ile sonuçlanması için doğru işlem uygulanması gerekir.

Multilayer Epoksi Zemin Kaplama Avantajları

Multilayer epoksi zemin kaplama dayanıklı yapısı ve kullanım kolaylığının yanında birçok avantajı birlikte sunmaktadır.

  • Toz tutmaz özelliğe sahiptir.
  • Uzun ömürlü kullanım imkanı sunar.
  • Kaymaz özelliği sayesinde güvenlik unsuru daha fazla ön plandadır.
  • Deforme olmuş ya da yeni zeminlerde kolayca uygulanabilir.
  • Su, yağ ve kimyasallar gibi durumlara karşı betonu korur.
  • 1,5 – 3 mm kalınlığa kadar uygulanabilir özelliktedir.
  • Ağır araç trafiğine karşı dayanımlıdır.
  • Darbelere karşı dayanıklıdır.
  • Erken ve hızlı bir şekilde uygulanabilir.
  • Bakım ve onarımı çok yüksek fiyatlı değildir.

Multilayer Epoksi Zemin Kaplama Uygulaması

Zemin kaplama olarak multilayer zemin kaplama tercih edecek olanların uygulama ile ilgili bazı detaylara dikkat etmeleri gerekmektedir.

  • Uygulama yapılacak olan zeminin kaba temizliğinin yapılmış ve boş olması gerekir.
  • Zemin kaplama işlemi uygulanırken aynı zemin üzerine farklı bir çalışma yapılmamalıdır.
  • Uygulamanın sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi açısından açık hava ile temas oluşturacak pencere ve kapıların kapalı tutulması gerekir.
  • Uygulama yapılacak olan alanda herhangi bir su sızıntısının olup olmadığı kontrol edilmeli, böyle bir sızıntı varsa gerekli önlemler öncesinden alınmalıdır.

Multilayer Epoksi Zemin Kaplama Uygulama Aşaması

Multilayer zemin kaplama yapılacak yüzeydeki kir, yağ ve şap kalıntıları gibi zeminin yapışmasına engel olacak olan tüm etkenler ilk olarak temizlenmeli ve arındırılmalıdır. Zemin darbelendirilip temizlenerek astar uygulamasına başlanmalıdır. Astarın içine silis kumu girilerek ardından üzerine silis kumu atılarak kurumaya bırakılmalıdır.

Bundan sonraki ara kat uygulama işlemi renkli olarak uygulanmakta olup zemindeki astarın üzerine uygulanmaktadır. İşlem yapılmadan önce astarın üzeri taşlanılarak temizlenmekte ve mala yardımı ile zemine ara kat uygulanmaktadır. Bu aşamanın ardından son kat olarak son kat zemine uygulanır. Bu işlemin yapılmasından önce ara kat temizlenerek zımparalanır.

Son kat işleminde uygulama çelik mala ile zemine 0,500 gr dökülerek ste rulo ile taranır ve zemin kaplama işlemi böylece tamamlanmış olur. Yapılan bu çalışmalar profesyonel kişilerce doğru şekilde yapıldığı sürece daha dayanıklı ve uzun süre kullanıma uygun olacaktır.

Multilayer Epoksi Kullanım Alanları

Multilayer epoksi zemin kaplama işlemi dayanıklı olması sebebiyle pek çok alanda rahatlıkla ve güvenle kullanılabilmektedir. Multilayer epoksiler sahip olduğu özellikler neticesinde gıda üretim tesisleri, ilaç fabrikaları, mağazalar, konfeksiyonlar, elektrik santralleri, otomotiv sektörü ve plastik üretim tesisleri gibi alanlarda daha fazla kullanılmaktadır.

Darbe mukavemetinin yüksek olması sebebiyle üzerinde ağır trafik yükünün daha yoğun olduğu endüstriyel tesisler bu uygulamanın en çok kullanıldığı yerler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra fabrikalarda da bu tür kaplamalarla karşılaşmak mümkündür.

Multilayer epoksi zemin kaplama işleminin uygulama süresi alanın büyüklüğüne de bağlı olarak 4-5 gün aralığında değişmektedir. Kış aylarında bu süre daha da uzayabileceği gibi zeminin tam anlamıyla bütün olarak hazır hale gelebilmesi için 6-7 günlük süre yeterli olacaktır. Epoksi zemin kaplamanın hızlı ve erken bir şekilde hazırlanıp teslim edilmesi her zaman daha avantajlı olmaktadır.

03.10.2024
3.945
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Ahmet Yılmaz
Ahmet Yılmaz
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1