yol çizgi boyası

yol çizgi boyası

YOL ÇİZGİ BOYASI

Yol çizgi boyası. Günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılan zemin kaplama türüdür. Otopark, kaldırım, epoksi üzeri ve asfalt gibi alanlarda kullanılır. Uygulama yapılacak alanda mıcır, kum ve bozuk yerler düzeltilip, temizlendikten sonra yol çizgi boyası bir rulo fırça yardımı ile zemine uygulanır.

Yol çizgi boyaları trafik işaretlemelerinde kullanılmak için özel olarak hazırlanır. Kolay yıpranmyan, uygulanan yerde uzun süren kalıcılığı ve görüş üstünlüğü sağlayacak tarzda üretimi yapılmaktadır. Açık ve kapalı alanlarda yatay ve düşey trafik işaretlemelerinde bu boyalar kullanılır. Güvenlik çalışmalarında yol çizgi boyası önemli yer tutar.

Yol çizgileri, otoyolların temel yapı taşıdır. Özellikle karayollarında, otobanlarda, şehirler arası güzergahlarda; geçiş üstünlüğü, yol hakkı ve seyrin devam şekli için en önemli belirteçlerdir.

Firmamız yüksek kaliteli, uzun ömürlü, kolay kolay yıpranmayan yol çizgi boyası satışlarında siz değerli müşterilerimize yardımcı olmaktadır. Kaliteli, dayanıklı, kalıcı ürünlerimiz ile hizmet vermekteyiz.

Yol Çizgi Boyası Çeşitleri

Tek kompenantlı yol çizgi boyaları, çift kompenantlı yol çizgi boyaları, üç kompenantlı yol çizgi boyaları ve termoplastik yol çizgi boyaları gibi çeşitleri mevcuttur.

Tek kompenantlı yol çizgi boyaları: İçerisinde tek bir bileşenin olduğu boyalardır. Uygulandığı zeminde uzun süre dayanım etkisi gösterir. Bilinen diğer ismi soğuk yol boyasıdır. Beton, asfalt gibi yüzeylerde uygulanır. Üzerine cam küreciği serpilerek ışığı yansıtma özelliği kazanır.

Çift Kompenantlı Yol Çizgi Boyaları: İçerisinde iki bileşen bulunur. Asfalt, beton gibi yüzeylerde tutunur. Kullanılmasındaki amaç, daha yüksek bir film tabakası elde etmektir. Uygulama esnasında sertleştirici kullanılarak kuruması ve sertleşmesi sağlanır. Bu sertleştiriciden dolayı hemen uygulamaya geçilmesi gerekir.

Üç Kompenantlı Yol Çizgi Boyaları: Yeni nesil yol çizgi boyasıdır. Soğuk yol çizgi boyasının uygulama kolaylığını, iki bileşenli çift kompenantlı yol çizgi boyasının kalıcılığını ve termoplastik yol çizgi boyasının hızlı kuruma özelliklerini bir arada barındıran yol çizgi boyası çeşididir.

Termoplastik Yol Çizgi Boyaları: Sıcak yol çizgi boyasıdır. Çabuk kuruması en önemli özelliği ve avantajıdır. Bu boyanın uygulama aşmasında youn trafiğe kapatılasına gerek kalmaz. Çevreye herhangi bir zararı yoktur.

Yol çizgi boyasının tamamlayıcı ürünü cam küreciği, çizgilerin karanlıkta görünürlüğünü artırmak için üretim aşamasında boyanın içine katılır. Boya uygulama aşamasında boya kurumadan üzerine serpilir. Cam küreciğinin yuvarlaklık ve parlaklık oranı ışığı tekrar yansıtma gücünü arttırır. Böylelikle trafik güvenliği sağlanmaya çalışılır.

En çok merak edilen sorulardan biri de uygulama aşamasında ne kadar yol çizgi boyası kullanılır? sorusudur. Buna şu şekilde cevap verebiliriz: ilk etken boyanın türüdür. Tek ve çift kompenantlı yol çizgi boyalarının sarfiyatı farklı olur. Uygulama yapılacak alanda istenilen kalınlık düzeyi de ikinci etkendir. İstenilen kalınlık oranı arttıkça harcanan boya miktarında da artış olur. Uygulama yapılacak zeminin de, yol çizgi boyası kullanım miktarını etkilediği söylenebilir. Otopark, duvar veya asfalt işaretleme uygulmalarında harcanan boya miktarı değişiklik gösterir.

Yol Çizgi Boyasının Uzun Ömürlü Olması İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

En başta dikkat edilecek konu, zeminin nemli ve kuru olmamasıdır.

Boyanın zemine tutunmasını engelleyecek taş, kum ve çakıl gibi artıkların temizlenmesi.

Zeminde yağ, asit gibi çözücü maddelerin olmaması.

Aşırı rüzgarlı havalarda yol çizgi boyası uygulama işleminin yapılmaması gerekir.

Firmamız sektör fark etmeksizin, işyeri çevrelerinde, yol, trafik, park, bahçe ve okullarda, fabrikalarda oluşabilecek tehlikeleri engellemek, yol ve trafik güvenliğini sağlamak, yol göstermek için yapılan çalışmaları siz kıymetli müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Sayfamız üzerinden ulaşabileceğiniz telefon numaralarımızdan yol çizgi boyası hakkında merak ettiğiniz her şey için bilgi alabilirsiniz.

 

04.10.2024
73
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Ahmet Yılmaz
Ahmet Yılmaz
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1